2009-04-28

Ovälkomna muslimer i Södertälje

Tips: Läs Merit som skriver om hur en muslimsk familj har trakasserats i Södertälje.

Visst har man haft grannar som bråkat en del, det är ganska vanligt i förorter när man bor "tätt ihop" i stora höghus och dessutom måste samsas med folk från olika länder och med folk som har sociala problem. Men att trakasseras för att man råkar ha "fel etnicitet", utan att något händer mer än att man flyr därifrån? Rubbat.

Låt mig gissa att svenska debattörer som varnar för muslimhat och islamofobi inte har en tanke på att uppmärksamma det här fallet.

2009-04-25

Topless i simhallen

Dagens kolumn.

Andra som bloggat: Ulf håller inte med, Blogge tycker att mjölkbollarne kan släppas fria, Tant Grön funderar.

Uppdatering: Anna Ekelund klurar också. Och Anders Wallner, en socialist tycker jag att för ovanlighetens skull får till det, Scalott håller med. Nätverket mot könsstympning likaså, Fridholm noterar också. Samt Arvidsson! Och Queersammanbrott.

2009-04-16

Klarat provet i svenska

Idag fick jag ta mig ut till Tullinge för att göra språktestet, ett prov i läsförståelse, inför polisutbildningen. Det gick bra, men många gånger undrade man om man skulle svara som man själv tycker eller som man tror att Polisen vill att man ska svara. Exempelvis tyckte jag att ett TT-telegram om jämställdhet inom Försvaret var mycket subjektivt, men tror att rätt svar var "sakligt". (Nåja, fick 39 av 42). Sedan intervjuades man av en polis en stund.

Om några veckor är det dags för de fysiska testerna. Håll tummarna.

2009-04-11

Dagens kolumn

Om islamofobi och antirasism.

Uppdatering: Expressens webb har visst missat meningen "Islamkritiker som Melanie Phillips eller Ayan Hirsi Ali hyllas ofta okritiskt, även när de uttalar sig direkt intolerant. Så kallade liberaler borde veta bättre än så." i stycket om den borgerliga sfären.

Och Leman grubblar vidare på temat.

Uppdatering 2: Gulan Avci likaså. Samt ST:s ledarblogg.

Uppdatering 3: Johan Lundberg på Axess verkar ha missuppfattat det jag skrivit. Jag skrev följande kommentar:

"Tack för kommentaren, men jag har inte skrivit något om "inga muslimer" eller "inga texter om Islam" - utan om avsaknaden av en diskussion om islamofobi. (Inom borgerligheten.)

Expressens webb missade för övrigt meningen "Islamkritiker som Melanie Phillips eller Ayan Hirsi Ali hyllas ofta okritiskt, även när de uttalar sig direkt intolerant. Så kallade liberaler borde veta bättre än så." i stycket som du reagerar på.

Vore intressant att höra vad du tycker om det jag påstår, snarare än vad du tycker om det jag inte påstår. "

2009-04-01

"Madon borde be om ursäkt"

Aprilskoj?

En kolumnist har fel åsikter enligt Moa Neuman, ordförande Sveriges förenade studentkårer. Lösningen: en ursäkt.

Uppdatering: Expressens ledarskribent Karin Olsson bloggar så kul också.